Botman met Newcastle United naar finale League Cup

TOTO nieuws

NEWCASTLE – Sven Botman heeft met Newcastle United de finale van het toernooi om de League Cup bereikt. De ploeg van trainer Eddie Howe won ook het tweede duel met Southampton in de halve finales: 2-1. Middenvelder Sean Longstaff scoorde twee keer voor de thuisclub op St. James’ Park.

Vorige week had Newcastle in Southampton al met 1-0 gewonnen, dankzij een treffer van de Braziliaan Joelinton. Zijn landgenoot Bruno Guimarães werd in de return met rood van het veld gestuurd. Botman speelde net als vorige week de hele wedstrijd centraal achterin bij Newcastle.

De kans is groot dat de 23-jarige Nederlandse verdediger het met Newcastle United op zondag 26 februari in de finale van de League Cup op Wembley opneemt tegen Manchester United. De ploeg van trainer Erik ten Hag, Tyrell Malacia en Wout Weghorst verdedigt woensdag op het eigen Old Trafford in de return tegen Nottingham Forest een voorsprong van 3-0.

Newcastle United won al diverse keren de FA Cup, het belangrijkste Engelse bekertoernooi. De laatste keer was in 1955. De club bereikte één keer eerder de finale van de League Cup, het tweede bekertoernooi in Engeland, maar die ging in 1976 verloren.

ZET IN & WIN!