Braziliaan Casemiro spreekt van ‘vervelend’ duel met Zwitserland

AL WAKRAH – De Braziliaan Casemiro heeft er tijdens de moeizaam verlopen WK-wedstrijd tegen Zwitserland altijd vertrouwen in gehouden dat Brazilië zou scoren. Uiteindelijk zorgde de middenvelder van Manchester United in de 83e minuut zelf voor het enige doelpunt. “We danken God voor dat doelpunt. We moesten geduldig zijn in deze vervelende wedstrijd.”

Volgens de 30-jarige Casemiro was plaatsing voor de knock-outfase het belangrijkste voor de titelfavoriet. “Vooral in deze moeilijke groep. Tegen Servië (2-0-winst) was het al moeilijk en ook Zwitserland had veel te bieden. Het zijn niet altijd leuke wedstrijden. De teams hielden elkaar goed in bedwang en details zorgden voor de beslissing.” Met 6 punten uit twee duels is Brazilië net als Frankrijk al zeker van de achtste finales.

Casemiro wees op de vele goede aanvallers waar Brazilië op kan terugvallen, zelfs als sterspeler Neymar er vanwege een blessure niet bij is zoals tegen Zwitserland. “Soms heb ik medelijden met onze tegenstanders, gezien het grote aantal alternatieven dat we hebben.”

ZET IN & WIN!