Braziliaanse bondscoach verwacht Neymar dit WK nog in actie

DOHA – De Braziliaanse bondscoach Tite heeft er vertrouwen in dat Neymar bij dit WK nog in actie komt. De sterspeler viel donderdag tijdens de eerste wedstrijd van Brazilië in Qatar tegen Servië met een enkelblessure uit. Volgens teamarts Rodrigo Lasmar is het gewricht behoorlijk opgezwollen en duurt het een paar dagen voordat de ernst van de blessure kan worden vastgesteld. Maar Tite maakt zich niet al te grote zorgen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Neymar dit WK nog speelt”, zei hij na het met 2-0 gewonnen duel met Servië.

Tite prees vooral de houding van Neymar. “Hij had pijn, maar bleef toch op het veld om zijn teamgenoten te helpen. Dat vond ik mooi. Hij heeft mij verbaasd. Ik had zelf niet gezien dat hij zich blesseerde. Het is opmerkelijk dat hij de pijn zolang heeft kunnen verbijten, want pas na elf minuten vroeg hij om een wissel. We gaan hem ook zeker terug zien dit WK, daar ben ik zeker van”, zei de bondscoach.

Tite was te spreken over het optreden van zijn ploeg. “Servië was vooral in de eerste helft erg goed. Ze speelden met een hoog tempo, dat was zwaar, maar we hebben de wedstrijd toch naar onze hand kunnen zetten.”

ZET IN & WIN!