Chelsea huurt João Félix van Atlético Madrid

TOTO nieuws

LONDEN – Chelsea huurt de Portugese aanvaller João Félix tot het einde van het seizoen van Atlético Madrid. De 23 jaar oude Félix verlengde zijn contract in de Spaanse hoofdstad wel met een jaar, tot de zomer van 2027. “The artist has arrived”, schreef Chelsea op Twitter. Naar verluidt betaalt de club zo’n 11 miljoen euro voor de huurconstructie.

Félix verhuisde in de zomer van 2019 van Benfica naar Madrid en met die overgang was voor beide partijen een recordbedrag van liefst 126 miljoen euro gemoeid. Hij speelde sindsdien 131 officiële wedstrijden voor Atlético en daarin was hij 34 keer trefzeker.

“Chelsea is een van de grootste clubs ter wereld en ik hoop het team te helpen de doelen te bereiken. Ik ben erg blij hier te zijn en kijk ernaar uit om op Stamford Bridge te spelen”, zei Félix, 28-voudig international voor Portugal.

Tiende plaats

Chelsea staat op een zeer teleurstellende tiende plaats in de Premier League. Zondag werd de Londense club in de FA Cup uitgeschakeld door Manchester City, dat met 4-0 veel te sterk was. De positie van trainer Graham Potter staat al ter discussie. Potter was op zoek naar aanvallende versterkingen na een aantal blessuregevallen. Met Atlético werd een huurdeal overeengekomen over Félix, dit seizoen in Madrid niet zeker van een basisplaats en een dure speler qua salaris.

In de achtste finales van de Champions League neemt Chelsea het op tegen Borussia Dortmund. Atlético werd dit seizoen in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld.

ZET IN & WIN!