Chelsea maakt van Enzo Fernández duurste voetballer in Engeland

TOTO nieuws

LONDEN – Chelsea heeft volgens Engelse media vlak voor het sluiten van de transfermarkt alsnog een akkoord bereikt met Benfica over de transfer van Enzo Fernández. De Argentijnse middenvelder komt na wekenlange onderhandelingen voor 105 miljoen pond, omgerekend bijna 120 miljoen euro, naar Londen. Hij wordt daarmee de duurste voetballer ooit in Engeland.

Beide clubs moeten de deal nog bevestigen. De transfermarkt sluit om middernacht. Het is afwachten of het Chelsea en Benfica lukt om alle formaliteiten op tijd af te handelen.

De net 22-jarige Fernández won eind vorig jaar met Argentinië het WK in Qatar. De middenvelder werd uitgeroepen tot grootste talent van het toernooi. Heel wat Europese topclubs wilden hem overnemen van Benfica, maar de Portugese club weigerde hem aanvankelijk te laten gaan. Benfica betaalde afgelopen zomer zo’n 10 miljoen euro aan River Plate voor Fernández.

Naar verluidt had de Argentijn in Lissabon een gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro in zijn contract staan, waar Chelsea nu aan wil voldoen. De Engelse club nam dinsdag afscheid van de Italiaanse middenvelder Jorginho, die naar Arsenal overstapte, en verhuurt volgens Engelse media Hakim Ziyech voor de rest van het seizoen aan Paris Saint-Germain.

ZET IN & WIN!