Chelsea vindt in Vivell nieuwe technisch directeur

TOTO nieuws

LONDEN – Voetbalclub Chelsea heeft de Duitser Christopher Vivell aangesteld als technisch directeur. Vivell werd in oktober ontslagen bij RB Leipzig waar hij onder meer als technisch directeur werkzaam was, nadat hij eerder diverse functies vervulde bij zusterclub Red Bull Salzburg. Na zijn ontslag in Leipzig werd hij al in verband gebracht met Chelsea, dat sinds de overname afgelopen zomer door de Amerikaan Todd Boehly bezig is het technische kader te vervangen.

Vivell (36) volgt de in juni vertrokken Petr Cech op. Sinds diens vertrek was eigenaar Boehly zelf op interim-basis actief als technisch directeur van de Londense club. “Chelsea bouwt aan het opwindendste project in het mondiale voetbal”, zei Vivell in een eerste reactie. “Ik ben trots om daar deel van uit te maken.”

Chelsea nam eerder al technisch directeur Laurence Stewart over van AS Monaco. Hij gaat zich bezighouden met de portefeuille ‘wereldwijd voetbal’. Graham Potter is de coach van Chelsea, dat achtste staat in de Premier League.

ZET IN & WIN!