Clubiconen vinden vertrek Ronaldo bij ManUnited beste beslissing

MANCHESTER – Clubiconen Rio Ferdinand en Wayne Rooney vinden het voortijdige vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United een goede beslissing. Voormalig verdediger Ferdinand vindt dat zowel de club als de 37-jarige Portugees beter met de situatie had kunnen omgaan, maar dat het vertrek uiteindelijk wel “het beste voor beide partijen is”.

“Ronaldo had de club in een onhoudbare situatie gebracht. Daarna is het niet allemaal perfect gegaan, maar als je naar het eindresultaat kijkt is dit wel waar de club en speler op uit wilden komen”, aldus de 44-jarige Ferdinand tegen de BBC. De Engelsman speelde samen met Ronaldo in diens eerste periode in Manchester, die duurde van 2003 tot en met 2009. Vorig jaar keerde de vedette terug, maar nu is zijn contract voortijdig beëindigd.

Ook Rooney noemde het vertrek onvermijdelijk na de kritiek die Ronaldo in een televisie-interview had geuit op de club. “Het is jammer want hij is van grote waarde geweest voor United. Ik wens hem het beste waar hij ook heen gaat”, aldus de voormalig aanvaller tegen zender Sports 18. Rooney speelde van 2004 tot en met 2009 met Ronaldo in Manchester.

De Portugese aanvaller kwam dit seizoen onder trainer Erik ten Hag weinig aan spelen toe. Vlak voor het vertrek naar het wereldkampioenschap in Qatar haalde hij in een interview flink uit naar onder meer club en trainer, waarmee hij zijn positie bijna onmogelijk maakte. Ronaldo gaf onder meer aan zich verraden te voelen door de club en zei dat hij geen respect had voor zijn van Ajax overgekomen coach. Ook Rooney was onderwerp van kritiek van Ronaldo.

ZET IN & WIN!