Costa Rica houdt op WK kansen levend door zege op Japan

AL RAYYAN – Costa Rica heeft zijn eerste overwinning geboekt op het WK voetbal in Qatar. Na de 7-0-nederlaag tegen Spanje wonnen de Costa Ricanen in het Ahmad Bin Ali-stadion in Al Rayyan met 1-0 van Japan door een doelpunt van Keysher Fuller. Beide landen maken nog kans om de achtste finales te bereiken.

Costa Rica, dat eerder kansloos was tegen Spanje, neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Duitsland. Japan, dat was begonnen met een 2-1-zege op Duitsland, blijft door de nederlaag op 3 punten staan. De Japanners spelen de laatste groepswedstrijd tegen Spanje.

Japan begon met oud-PSV’er Ritsu Doan en voormalig FC Groningen-speler Ko Itakura. Doan had als invaller binnen enkele minuten gescoord tegen Duitsland en mocht nu beginnen. De Japanners hadden veel meer balbezit en overwicht, maar dat leverde in de eerste helft nauwelijks kansen op.

Gele kaart

Costa Rica concentreerde zich vooral op het tegenhouden en dat moest soms met overtredingen rondom het zestienmetergebied. Een zo’n overtreding leverde Francisco Calvo een gele kaart op, waardoor hij de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland mist. Uit de vrije trap konden de Japanners niet scoren.

Na balverlies van Hidemasa Morita kon Costa Rica in de 81e minuut uit een spaarzame aanval de score openen. Fuller kreeg de bal van Yeltsin Tejeda en schoot met een boogbal op doel. Keeper Shuichi Gonda, die ver buiten zijn doel stond, timede niet goed en kon de bal niet tegenhouden. In het restant kreeg Japan nog een grote kans, maar doelman Keylor Navas van PSG hield zijn doel schoon.

ZET IN & WIN!