Livestream Darts bij TOTO

Darts ofwel darten werd van oudsher gespeeld in Engelse pubs ter ontspanning, net zoals dat je dit tegenwoordig ook veelvuldig in de Nederlandse kroegen ziet. Het spel is immers eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. Toch is het tegenwoordig niet zomaar een ‘simpel’ kroegspelletje, het is een heuse sport die wereldwijd enorm veel populariteit geniet. Zo zijn er aan de lopende band grote toernooien en kampioenschappen. Hier kun je op inzetten en terwijl je een wedje legt, kan je genieten van een gratis darts livestream hier bij TOTO!

Stream darts LIVE bij TOTO

Zo stream je live darts gratis bij TOTO

In ons sportsbook bieden we een live sectie aan, waar je van diverse sporten live de wedstrijden kunt bekijken. Hieronder vallen voetbal, tennis, handbal en natuurlijk ook darts. Wij bieden een selectie van wedstrijden uit onder andere de Premier League darts live aan, alsook duels in andere toernooien. Je kunt dit alles via livestream volgen.

Bezoek het sportsbook, navigeer naar ‘Live wedden’. Kies hier voor live darten en je kijkt gelijk mee. Zo eenvoudig is het. Aan een account heb je voldoende om darts online te kijken. Maak het voor jezelf nog wat spannender en zet in op jouw favoriet. Is dat Michael van Gerwen, Peter Wright, James Wade, Michael Smith of ga je voor een underdog als Nathan Aspinall?

Aangeboden live stream darts bij TOTO

Je kunt bij TOTO deelnemen met een bet aan een brede variatie van duels en die bekijken via een gratis livestream. Hieronder valt de Premier League darts, maar ook lokale toernooien en wat er nog meer via PDC TV beschikbaar is. Wij maken op basis van aanstaande duels een selectie uit wat we via een livestream aanbieden. Blijf dus de live sectie in de gaten houden voor de dartwedstrijden die jij graag wilt kijken.

Hieronder ons complete aanbod in live darts, maar weet dat het erg periode gebonden is. Veel toernooien zijn slechts eenmaal per jaar. Per kopje geven we meer specifieke informatie en een directe link, zodat je het via een live stream kunt volgen.

PDC Darts World Championship

De PDC Darts World Championship is het belangrijkste toernooi in darts. Het is het wereldkampioenschap van de gelijknamige bond, dat jaarlijks in december en januari plaatsvindt. De finale is altijd in januari, zodat de kampioen zich dat hele jaar zo kan noemen.

Leuk detail: Phil Taylor is recordhouder met 13 wereldtitels. Nederlands succes zien we ook, zo hebben zowel Raymond van Barneveld als Micheal van Gerwen de titel allebei één keer gewonnen. Respectievelijk in 2007 en 2017.

Kijk hier LIVE naar het WK

Premier League Darts

De Premier League Darts is een jaarlijkse competitie, eveneens van de PDC bond. Hierin nemen de beste darters ter wereld het tegen elkaar op over meerdere rondes op verschillende locaties. De gehele competitie bestaat uit zestien rondes, waarvan de eerste traditiegetrouw op de eerste donderdagavond van februari plaatsvindt. Nadien gaat de Premier League Darts als het ware op een tour door Duitsland, Ierland, Nederland, Schotland, Wales en andere landen.

Kijk hier LIVE naar de Premier League

The Masters

The Masters is een toernooi dat enkel toegankelijk is voor de 24 beste spelers van de PDC Order of Merit. Het toernooi is dus uitsluitend voor professionele darters dat in een weekend gespeeld wordt. Tegenwoordig vindt dit toernooi plaats aan het begin van het jaar.

Kijk hier LIVE naar de Masters

UK Open

De UK Open van de PDC is een darts toernooi waar de grote namen aan meedoen. Amateur darters kunnen zich echter ook kwalificeren. Uiteindelijk stromen 16 spelers door naar de latere rondes in het toernooi. Hoewel er nog nooit een amateur gewonnen heeft op de UK Open, is het wel een toegankelijk toernooi voor eventuele nieuwkomers. Via een gratis live stream kun je duels in de UK Open bij TOTO bekijken.

Kijk hier LIVE naar de UK Open

European Championships

De European Championships darts is eveneens een toernooi onder leiding van de PDC. Het is één van de belangrijkste toernooien van het jaar en geldt voor Europese spelers. In tegenstelling tot de Premier League Darts wordt dit toernooi niet voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk gespeeld, maar juist in Duitsland. Michael van Gerwen is één van de meest succesvolle deelnemers, hij wist het toernooi vier keer te winnen.

Kijk hier LIVE naar de European Championships

Player Championship Events

De Player Championship is een kampioenschap dat gespeeld wordt door het jaar heen, waarbij deelnemers spelen voor zoveel mogelijk prijzengeld. De spelers die het meeste gewonnen hebben, krijgen namelijk een uitnodiging voor het eindtoernooi om zichzelf daar tot absolute winnaar te proberen kronen. Het aantal deelnemers bij de players championship events ligt op 64, wat weer gebaseerd wordt op de Order of Merit. Michael van Gerwen is met 7 titels recordhouder.

Kijk hier LIVE naar de Player Championship Events

Player Championship Finals

De Player Championship Finals worden aan het einde van de verschillende Player Championship Events gespeeld. De selectie van deelnemers gaat op basis van de spelers die het meeste prijzengeld bij elkaar hebben gespeeld. Oftewel, het meest gewonnen hebben of hoog zijn geëindigd. De finales zijn logischerwijs het slotstuk van de Players Championship. Dit toernooi wordt in november gespeeld.

Kijk hier LIVE naar de Player Championship Finals

World Cup of Darts

De World Cup of Darts is een afwijkend toernooi van de PDC, gezien het hier om een toernooi voor landenteams gaat. De opzet is dus net wat anders dan gebruikelijk bij andere toernooien en de Premier League. Het concept is dat landen een duo afvaardigen, dat tegen een ander duo speelt. Hierbij wisselen de spelers elkaar af in het gooien van de pijlen, waarbij men van elkaar afhankelijk is voor het resultaat. Dit levert vaak erg leuke duels op.

Kijk hier LIVE naar de World Cup

World Matchplay

De World Matchplay darts is één van de internationale toernooien dat georganiseerd wordt door de PDC. Dit toernooi vindt jaarlijks plaats in juli en wordt gespeeld door 32 deelnemers. Met slechts één wedstrijd per darter, per dag, is het een wat rustiger toernooi dat iets langer duurt dan de meeste andere toernooien. Het is immers zomer, dus even wat rustiger aandoen kan geen kwaad. Bovendien levert dit een langere periode darts op om te volgen.

Kijk hier LIVE naar de World Matchplay

Champions League of Darts

De Champions League of Darts is een relatief kleinschalig toernooi waar enkel de top acht van de PDC Order of Merit aan mee kan doen. Dit toernooi wordt meestal in september gespeeld. De winnaar plaatst zich direct voor het volgende toernooi een jaar later. Dit toernooi werd voor het laatst in 2019 gespeeld, dat gewonnen werd door natuurlijk Michael van Gerwen. In 2020 werd het geannuleerd vanwege het coronavirus. Het is niet bekend of de Champions League of Darts dit jaar doorgaat. Indien zo, dan bieden wij livestreams aan.

World Grand Prix

De World Grand Prix is een toernooi van de PDC dat een ietwat ander format kent qua speelwijze. Zo dienen spelers elke leg die ze spelen te beginnen en eindigen met een dubbel. Dit zorgt voor een net wat andere manier van spelen. Voor professionele spelers geen probleem, maar het brengt wel net dat beetje extra spanning. Een pijltje verkeerd gooien kan immers zomaar gebeuren en dat heeft veel impact. Dit toernooi wordt jaarlijks in oktober gespeeld.

Kijk hier LIVE naar de World Grand Prix

World Series (Bahrein, Denemarken, USA, Australië, NZ)

Darts is al langere tijd bezig met een opmars over de wereld. In steeds meer landen geniet het veel interesse. Om dat een extra steuntje in de rug te geven, is de World Series opgericht. Dit is een invitatietoernooi van de PDC dat op verschillende locaties gespeeld wordt. Zo zijn er binnen de World Series toernooien in Dubai, Bahrein, Australië, Nieuw-Zeeland, Denemarken, de Verenigde Staten en meer. De samenstelling van locaties/landen die aangedaan worden varieert per jaar.

Kijk hier LIVE naar de World Series

European Tour

De naam zegt het al, de European Tour is een tournee van verschillende toernooien die door heel Europa gespeeld worden. Het bestaat veelal uit ruim tien toernooien per jaar, waarop gespeeld wordt door 48 deelnemers. Van dit aantal zijn er 16 Order of Merit spelers die in de tweede ronde instromen, de rest wordt aangevuld met 32 spelers uit kwalificatietoernooien.

Kijk hier LIVE naar de European Tour

Grand Slam of Darts

De PDC is de bekendste dartsbond, maar ook is er nog de BDO. Beide bonden organiseren diverse toernooien en een groot gedeelte daarvan wordt via televisie uitgezonden. Vanzelfsprekend zijn er zodoende winnaars en die nemen het tegen elkaar op in de Grand Slam of Darts. De clash tussen de winnaars van toernooien bij beide bonden vindt meestal begin november plaats.

Kijk hier LIVE naar de Grand Slam op Darts

Veelgestelde vragen

Waar kan ik gratis live darts kijken?

Om alle dartswedstrijden te kunnen kijken is het noodzakelijk een abonnement te hebben op betaalzender/streamingdienst Viaplay of PDC TV. Je kunt bij TOTO echter ook terecht voor een selectie aan duels. Die bieden wij aan via livestreams, die je gratis kunt volgen mits je een geregistreerd account hebt. Je hoeft dus niet per se een maandabonnement af te sluiten bij bijvoorbeeld Viaplay. Bekijk ons live aanbod om te zien welke streams beschikbaar zijn, dit zonder advertenties.

Waar kan ik darts kijken vandaag?

Darts live kijken kan via de betaalzender Viaplay, die in 2022 de rechten verkreeg op alle wedstrijden die onder de PDC vallen. RTL 7 zendt sinds januari 2023 wedstrijden uit die niet onder de PDC vallen. Voor de belangrijkste wedstrijden heb je een Viaplay abonnement nodig. Minder belangrijke wedstrijden kijk je via RTL. Verder kun je darts volgen via een live stream bij TOTO. Ook is er nog de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten op PDC TV. Dit is de officiële organisatie van diverse toernooien, die live darts streamt.

Welke tv-zender zendt darts uit?

Dit zijn Viaplay en RTL 7. Viaplay heeft de uitzendrechten voor de PDC-wedstrijden, RTL 7 zendt de wat minder grote toernooien uit.

Hoe laat is het darten vanavond?

Er worden bijna dagelijks dartwedstrijden gespeeld, maar de belangrijkste zijn meestal op donderdagavond. De tijden variëren echter, omdat darts de wereld aan het veroveren is. Zo worden er ook toernooien gespeeld in het Midden-Oosten, alsook in Australië en meer, waardoor de uitzendtijden erg variabel zijn. Belangrijke wedstrijden worden in Europa veelal na 20:00 uur gespeeld.