Darts Masters Prijzengeld: alles over de winnaar en het gewonnen prijzengeld

Yes! Het darten gaat weer helemaal los met de start van de Darts Masters, ook wel Cazoo Masters genoemd. De Masters is traditioneel het eerste grote toernooi van de PDC in een kalenderjaar. Het toernooi wordt gespeeld in de Marshall Arena van het Engelse Milton Keynes en heeft 24 deelnemers. Door de grote populariteit vallen steeds meer keiharde centjes te verdienen op de darts toernooien. In dit artikel gaan we dieper in op het totale prijzengeld bij Darts Masters.

ZET IN & WIN!

Let's talk money: The Masters 2023 en het prijzengeld

Op het WK Darts valt natuurlijk behoorlijk veel geld te verdienen, maar de Darts Masters doen er niet veel voor onder. Ook hier is er kans op een goed gevulde boterham. Zo is het totale prijzengeld voor de Darts Masters in 2023 verhoogd van £220.000 naar £275.000. Yes, je leest het goed.

Maar natuurlijk pakt niet iedereen evenveel geld. In de eerste ronde van de Darts Masters 2023 moeten ze het toch echt doen met een minder dikbelegde boterham dan een gewonnen finale. Dit was de verdeling tijdens de Darts Masters 2023:

  • Winnaar: £65.000

  • Runner-up: £30.000

  • Halve finales: £20.000

  • Kwartfinales: £ 12.000

  • Tweede ronde: £ 7500

  • Eerste ronde: £ 4000

PDC Order of merit en The Darts Masters 2023

Omdat alleen de top 24 van de wereldranglijst een kans heeft om prijzengeld te winnen, telt de Masters niet mee voor de PDC Order of Merit. Anders dan bijvoorbeeld het WK Darts. Natuurlijk is dat niet het enige belang wat de spelers hebben. Nee, de cash is ook gewoon belangrijk.

Welke darters doen mee aan de The Masters?

Afgelopen jaren zijn de deelnemers van de Darts Masters net even wat anders opgebouwd dan voorheen. Van 2013 tot 2020 werd de top 16 van de PDC Order of Merit uitgenodigd voor het toernooi in een vaste loting.

Hoe is de opzet van het toernooi? De nummer 1 speelde tegen de nummer 16, de nummer 2 tegen de 15, etc en etc. De top 8 van de PDC Order of Merit plaatst zich automatisch voor de tweede ronde. Daarmee is dit toernooi iets anders dan andere toernooien.

Welke darters kunnen we dan allemaal bewonderen? Dit betekent dat op de editie van 2023 Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode de Nederlandse deelnemers waren voor de Darts Masters Andere bekende namen zijn Peter Wright, Michael Smith, Rob Cross, Gerwyn Price, James Wade en Dimitri van den Bergh.