De Paul en Di Maria missen mogelijk kwartfinale tegen Oranje

Nederland - Argentinië | TOTO

 

DOHA – Het is nog steeds onduidelijk of Rodrigo De Paul en Ángel Di Maria vrijdagavond voor Argentinië kunnen uitkomen in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal op het WK. “We gaan straks nog trainen”, zei bondscoach Lionel Scaloni op een persconferentie. “En daarna nemen we een beslissing. Ik kan er nu weinig over zeggen.”

Di Maria bleef in de achtste finale tegen Australië (2-1) op dit WK aan de kant met een dijbeenblessure. Volgens veel Argentijnse media miste De Paul woensdag een training van de Argentijnen. “Ik vind dat vreemd”, zei Scaloni. “Want we trainden toch echt besloten. En we houden wel eens vaker iemand uit voorzorg aan de kant.”

Rodrigo, uitkomend voor Atlético Madrid, miste geen minuut van de vier duels van de Argentijnen op dit WK. Hij speelde in dienst van Lionel Messi, de grote vedette van de tweevoudig wereldkampioen die de eindronde in Qatar heeft omcirkeld om voor de eerste keer de wereldtitel te winnen.

Lovende woorden Scaloni over Oranje

Scaloni sprak met respect over het Nederlands elftal. “Het is een ploeg die kan aanvallen zonder de defensie te verwaarlozen”, zei hij. “We hebben alle duels van Oranje geanalyseerd. Ze hadden het lastig tegen Ecuador. Maar wij hebben andere spelers. We hebben een eigen manier van spelen. Dat kan je op een WK niet zomaar veranderen.”

Argentinië speelt vaak met vier verdedigers. Ook Scaloni heeft gezien hoe belangrijk de vleugelverdedigers van Oranje in de achtste finale tegen de Verenigde Staten waren. Denzel Dumfries en Daley Blind waren bij alle drie doelpunten betrokken.

Vijfmans achterhoede

Mogelijk kiest Argentinië in de kwartfinale tegen Nederland voor een speelwijze met vijf verdedigers. “We hebben vaker aangetoond dat we op verschillende manieren kunnen spelen”, liet Scaloni zich niet in de kaart kijken. “Jullie zien wel hoe we gaan voetballen. Maar we zullen ons shirt met trots dragen en alles geven voor succes.”

ZET IN & WIN!