Denemarken begint WK met 0-0 tegen Tunesië

DOHA – Het Deense voetbalelftal is het WK in Qatar begonnen met een teleurstellende 0-0 tegen Tunesië. Zeker in de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor het Noord-Afrikaanse land, dat werd gesteund door veel meegereisde fans. Denemarken was vorig jaar nog de verrassing van het EK door de halve finale te halen.

Het duel met Tunesië betekende voor middenvelder Christian Eriksen zijn terugkeer op het allerhoogste niveau. De speler van Manchester United kreeg op het vorige EK een hartstilstand. Ook de Deense oud-Ajacieden Kasper Dolberg en Rasmus Kristensen stonden in de basis.

Zij wisten namens Denemarken weinig gevaar te stichten. Via spits Issam Jebali kreeg Tunesië zelfs de beste kansen, en vlak voor rust bracht doelman Kasper Schmeichel goed redding op zijn inzet van dichtbij. Halverwege de eerste helft was al een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel van Jebali.

Vermeende handsbal Tunesië

Denemarken werd in de tweede helft sterker. 10 minuten na rust ging een Deense treffer niet door vanwege buitenspel. Ook raakte de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand nog de paal en keerde doelman Aymen Dahmen een hard schot van Eriksen. In de blessuretijd moest scheidsrechter César Arturo Ramos nog de videobeelden bekijken vanwege mogelijk hands in het Tunesische strafschopgebied, maar de Mexicaan gaf geen strafschop.

Frankrijk en Australië zijn de andere landen in deze groep. Zij nemen het vanaf 20.00 uur tegen elkaar op.

ZET IN & WIN!