Depay tekent voor tweeënhalf jaar bij Atlético Madrid

TOTO nieuws

MADRID – Memphis Depay speelt de komende tweeënhalf jaar bij Atlético Madrid. De 28-jarige aanvaller komt over van FC Barcelona en wordt vrijdagmiddag om 18.00 gepresenteerd in stadion Cívitas Metropolitano van Atlético.

Depay tekende het nieuwe contract nadat hij succesvol door de medische keuring was gekomen, meldt Atlético. De club omschrijft de international als een behendige aanvaller met veel snelheid, die zowel in de spits als op de linkerflank kan spelen.

De club uit Madrid meldde de overgang van de spits van Oranje een dag geleden al officieus. De Madrilenen toonden donderdagavond al beelden van Depay die met toestemming van Barcelona meetrainde bij Atlético. Depay verruilde in de zomer van 2021 Olympique Lyon voor FC Barcelona. Hij kwam eerder uit voor PSV en Manchester United.

Vertrek

Volgens Spaanse media betaalt Atlético rond de 3 miljoen euro voor hem, om het restant van zijn verbintenis af te kopen. Atlético, dat aanvallers Matheus Cunha en João Félix verhuurde, hoopt Depay het komend weekeinde in het competitieduel met Valladolid al te kunnen opstellen.

Depay kon bij Barcelona niet meer op veel speeltijd rekenen. Coach Xavi gaf woensdag na de zege op AD Ceuta in het Spaanse bekertoernooi aan dat Depay waarschijnlijk zou vertrekken.

ZET IN & WIN!