Doelman Onana heeft selectie Kameroen en WK verlaten

DOH – Doelman André Onana van Kameroen heeft de selectie van zijn land en het WK voetbal in Qatar verlaten. De voormalig doelman van Ajax was afgelopen maandag uit de ploeg gelaten omdat hij volgens bondscoach Rigobert Song de regels had overtreden.

De voetbalbond van Kameroen had maandagavond in een verklaring naar buiten gebracht dat Onana tijdelijk geschorst was vanwege disciplinaire redenen. Dat conflict is volgens Onana niet opgelost. “Ik heb er alles aan gedaan en al mijn energie erin gestoken om tot een oplossing te komen voor een situatie die een voetballer vaak meemaakt, maar er was geen wil bij de andere partij”, lichtte Onana zijn vertrek uit de selectie van ‘De Ontembare Leeuwen’ dinsdag toe in een persbericht.

“Ik accepteer en respecteer altijd de beslissingen van de mensen die de verantwoordelijkheid dragen om successen te behalen met ons land”, zei hij nog, waarop hij zijn teamgenoten veel succes wenste. “Kameroen vertegenwoordigen is altijd een voorrecht geweest.”

Onana, die tegenwoordig keept bij Internazionale, zou volgens meerdere media al vertrokken zijn bij de ploeg en naar het vliegveld zijn gegaan. De Kameroense bondscoach had maandagavond na de 3-3 tegen Servië gezegd dat de doelman nog kon terugkeren in de selectie als hij zich goed zou gedragen. Kameroen speelt vrijdag de laatste groepswedstrijd tegen Brazilië en moet winnen om kans te maken op de achtste finales.

ZET IN & WIN!