Doelman Vaessen helpt RKC aan gelijkspel tegen Heerenveen

TOTO nieuws

WAALWIJK – Sc Heerenveen is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk te winnen. De Friezen moesten bij de hervatting van de competitie genoegen nemen met een gelijkspel: 0-0.

De keepers speelden een hoofdrol. Andries Noppert stond na zijn geslaagde WK-avontuur in Qatar ‘gewoon’ weer onder de lat bij Heerenveen. De lange doelman redde in de 35e minuut knap met zijn rechtervoet na een inzet van de Deense aanvaller Mika Biereth. Noppert hoopt de komende periode alsnog een transfer te kunnen maken.

In de tweede helft was het zijn collega Etienne Vaessen die zich onderscheidde. Sc Heerenveen werd steeds beter en kreeg grotere kansen. Vaessen redde eerst op een inzet van Milan van Ewijk. Later was hij ook attent bij inzetten van Mats Köhlert en Anas Tahiri.

Seuntjens

RKC had het duel ook kunnen winnen. Nieuwkomer Mats Seuntjens schoot de bal in de 67e minuut tegen de paal. RKC nam Seuntjens in de winterstop over van Fortuna Sittard, waar hij zijn contract liet ontbinden.

Bij Sc Heerenveen viel Pelle van Amersfoort in de 70e minuut in. Van Amersfoort keerde eind november terug bij de Friese club na een tijd in Polen te hebben gevoetbald.

Heerenveen staat na vijftien duels op de achtste plaats met 24 punten, RKC staat negende met 18 punten.

ZET IN & WIN!