Duitsers opgelucht na gelijkspel op WK, ‘maar is pas eerste stap’

AL KHOR – De WK-ploeg van Duitsland reageert opgelucht na het zwaarbevochten gelijkspel tegen Spanje (1-1). “Maar we hebben nu pas de eerste stap gezet, tegen Costa Rica willen we de tweede zetten”, aldus bondscoach Hansi Flick, die met zijn elftal flink onder druk was komen te staan na de verrassende nederlaag tegen Japan eerder in de groepsfase.

“Elke voetbalfan kwam vandaag aan zijn trekken. En grote complimenten voor mijn spelers. Het is echt ongekend wat ze vandaag gepresteerd hebben tegen zo’n goed voetballende ploeg. Ik ben heel trots. De mentaliteit van het team was uitstekend”, was Flick lyrisch.

De ingevallen Werder Bremen-spits Niclas Füllkrug zorgde zo’n 10 minuten voor tijd voor de gelijkmaker. “Hiervoor is hij erbij. De vastberadenheid waarmee hij afwerkt, was heel belangrijk voor ons vandaag”, aldus Flick.

Ook teamgenoten waren lovend over de bijdrage van de 29-jarige aanvaller. “Goed invallen. Precies daarvoor is hij erbij”, zei aanvaller Thomas Müller. “Dat had hij de afgelopen dagen ook al aangekondigd. Hij heeft een geweldig zelfvertrouwen en, zoals je nu hebt kunnen zien, een harde knal met zijn rechtervoet. Een ongelooflijk doelpunt en hij is ook een ongelooflijk geweldige vent.”

ZET IN & WIN!