Einde aan lange zegereeks Schouten in marathonschaatsen

TOTO nieuws

HEERENVEEN – Aan de ongeslagen status van Irene Schouten op de marathon is na lange tijd een einde gekomen. De drievoudig olympisch kampioene kon in de tiende wedstrijd om de Marathon Cup in Heerenveen niet meedoen om de zege. De schaatsster van AH Zaanlander zat niet bij de kopgroep van elf waaruit na tachtig ronden de winnares kwam.

Schouten, die op 1 januari nog voor de zevende keer de Nederlandse titel op de marathon had veroverd, eindigde als dertiende. Volgens de website schaatspeloton.nl was Schouten sinds 19 oktober 2019 ongeslagen in een marathon waarin zij aan de start kwam.

Ineke Dedden en Arianna Pruisscher ontsnapten in de slotfase uit de kopgroep en Dedden klopte Pruisscher op de streep. Maaike Verweij won daarachter de sprint om de derde plaats en zij behield de leiding in het klassement.

Bij de mannen ging de zege naar Sjoerd den Hertog. Hij won in het oranje pak van de klassementsleider de sprint van een grote kopgroep. Den Hertog verstevigde zodoende ook zijn leidende positie in het klassement van de cup. Harm Visser schaatste naar de tweede plaats, Luc ter Haar werd derde.

ZET IN & WIN!