Eindelijk weer een eindtoernooi voor senioren waarbij het Nederlands Elftal aan de aftrap staat en dit ook nog eens in eigen land. De meiden van Sarina Wiegman zijn er klaar voor en willen iets moois aan het eigen publiek laten zien. Vanaf 16 juli gaan zij proberen heel Nederland enthousiast te maken voor vrouwenvoetbal. Lees hieronder de voorbeschouwing op België – Nederland

Voorbeschouwing:  België – Nederland

Onze voorspelling: gelijkspel

Ook de Deense vrouwen moesten het onderspit delven tegen de Oranjeleeuwinnen. Met een 1-0 overwinning op zak is Oranje nu koploper in groep A. Tegenstander in de laatste poulewedstrijd is België. De Belgen verloren hun eerste wedstrijd van Denemarken, maar wisten in hun tweede wedstrijd knap Noorwegen met 2-0 weg te zetten. Dat is best verrassend gezien de 22e plek op de FIFA ranking van de Red Flames. Dit was mede te danken aan de steun van het Belgische publiek dat in grote getale aanwezig was in het stadion van NAC Breda. De Nederlandse en Belgische vrouwen speelde drie keer eerder in de geschiedenis tegen elkaar. Beiden teams wonnen één keer en één keer werd het gelijk. Het is voor België de eerste keer dat ze op een eindtoernooi staan, daarmee speelt het onbevangen, wat waarschijnlijk gelijk de belangrijkste kracht is van dit team. Wanneer het team tegen Nederland een punt kan pakken weet het zich ook direct te kwalificeren voor de kwartfinale.

De Oranjeleeuwinnen kunnen groepswinnaar worden. De vraag is of ze dat echt willen. In Poule B staat op dit moment de nummer twee van de FIFA ranking en Europees kampioen Duitsland. Wanneer Oranje eerste wordt is de kans groot dat het Duitsland treft. Waardoor een lastige kwartfinale in het verschiet ligt.

In de wedstrijd tegen Denemarken was te zien dat aan het einde van de wedstrijd een aantal speelsters wat vermoeider werden. Daarnaast moest Lieke Martens met een pijntje vroegtijdig naar de kant. In de laatste wedstrijd zal het de Leeuwinnen er dus aan gelegen zijn om fit de kwartfinale in te gaan. Daarom zal waarschijnlijk niet dezelfde formatie op het veld staan als de eerste twee wedstrijden.

Nederland pakt bij een gelijkspel  de groepswinst en de Belgen zijn dan ook door. Zeker wanneer het lang gelijk blijft zal dat de rest van de wedstrijd niet ten goede komen omdat beide teams dan geen risico willen nemen. Een salonremise ligt daarom in de lijn der verwachting.

Gelijkspel – Je krijgt 4,10 keer inleg terug.
Minder dan 2,5 doelpunten – Je krijgt 1,61 keer inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?