Eindelijk weer een eindtoernooi voor senioren waarbij het Nederlands Elftal aan de aftrap staat en dit ook nog eens in eigen land. De meiden van Sarina Wiegman zijn er klaar voor en willen iets moois aan het eigen publiek laten zien. Vanaf 16 juli gaan zij proberen heel Nederland enthousiast te maken voor vrouwenvoetbal. Lees hieronder de voorbeschouwing op de finale Nederland – Denemarken.

Voorbeschouwing:  Nederland – Denemarken

Onze voorspelling: Nederland wint

Heel Nederland maakt zich op voor een nieuwe Europese voetbalfinale as zondag om 17.00. Na verschillende finales van de mannen zijn de vrouwen nu aan de beurt. De Oranjeleeuwinnen staan voor het eerst in een finale van een eindronde. Een prachtig resultaat voor de Oranjevrouwen. Zeker in eigen land waar de verwachtingen hooggespannen waren. Tegenstander in de finale is Denemarken. In de groepsfase kwam Nederland de Deens vrouwen ook al tegen. Toen werd er nipt met 1-0 gewonnen door een benutte strafschop van Sherida Spitse. Daarbij moet gezegd worden dat keepster van Veenendaal de beste speler op het veld was door een paar cruciale reddingen. Denemarken haalde de finale door in de poule achter Nederland te eindigen. In de kwartfinale won het knap van titelfavoriet Duitsland en in de halve finale won het uiteindelijk na strafschoppen. Zeker de overwinning op Duitsland kan als daverende stunt worden gezien.

De Oranjeleeuwinnen speelde een redelijke groepsfase. Na deze wedstrijden lijkt Oranje pas echt op stoom te zijn geraakt. De druk die er door de knock out fase op staat lijkt de ploeg goed te doen. Eerst was daar de knappe overwinning in de kwartfinale op Zweden en afgelopen donderdag volgde daar de overtuigende overwinning op Engeland met 3-0. In totaal heeft Nederland nu 9X gescoord en kreeg het slechts één goal tegen. Dat geeft direct de kracht van dit team weer. Het is verdedigend sterk en het opereert als één team met één gedachte. Daarnaast heeft het met Martens, Miedema en van der Sanden de spelers om voorin altijd het verschil te maken. En dit geheel wordt aangejaagd door de onvermoeibare Jackie Groenen, die heel veel verdedigend werk op knapt op het middenveld maar ook in aanvallend opzicht haar steentje bijdraagt. Zie daarvoor de prachtige assist op Miedema in de halve finale. Het team kent geen blessuregevallen, is in vorm en is klaar voor de finale.

Onze voorspelling:
Nederland wordt Europees kampioen! Het vertrouwen is er en de vorm is er.  In een kolkende Grosch Veste gaan de Oranjeleeuwinnen nu ook die laatste wedstrijd winnen.

Nederland wint – Je krijgt 1,79 keer je inleg terug.
Handicap 0-1 (Nederland wint) – Je krijgt 3,11 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?