Eindelijk weer een eindtoernooi voor senioren waarbij het Nederlands Elftal aan de aftrap staat en dit ook nog eens in eigen land. De meiden van Sarina Wiegman zijn er klaar voor en willen iets moois aan het eigen publiek laten zien. Vanaf 16 juli gaan zij proberen heel Nederland enthousiast te maken voor vrouwenvoetbal. Lees hieronder de voorbeschouwing op Nederland – Denemarken

Voorbeschouwing:  Nederland – Denemarken

Onze voorspelling: Nederland wint

Na een prachtige overwinning van de Oranjeleeuwinnen op de Noren staat nu een ander Scandinavisch land op het programma. In de tweede poulewedstrijd neemt Nederland het op tegen Denemarken op Het Kasteel in Rotterdam. De Deense vrouwen staan nummer 15 op de FIFA-ranking. Oranje staat 12e. Op papier dus bij voorbaat niet een zeker gewonnen wedstrijd voor de Leeuwinnen. Denemarken en Nederland speelde vier keer eerder tegen elkaar. In alle vier de ontmoetingen was Oranje de winnaar. De Denen haalde op het EK in 2013 knap de halve finale. Nu zijn ze ook goed begonnen. In hun eerste poulewedstrijd won het nipt met 1-0 van België in Doetinchem. In de slotfase ontsnapte het echter aan een gelijkspel door een inzet op de lat van de Belgen.

De Oranjeleeuwinnen speelde met soms zeer aantrekkelijk voetbal Noorwegen stuk. Het won uiteindelijk overtuigend met 1-0 van de hoger aangeschreven Noren. Bij Oranje waren van der Sanden en Martens op de vleugels soms ongrijpbaar. Op het middenveld was Jackie Groenen overal aanwezig om de Noren af te stoppen en achterin maakte keepster Sari van Veenendaal een sterke indruk. Voor het duel met de Denen is er dus volop vertrouwen in een goede afloop. Met de steun van het hyper enthousiaste Oranjepubliek ligt er wederom een overwinning in het verschiet.

Nederland zal met veel vertrouwen de wedstrijd in gaan. Spelers zijn of raken in vorm en met het publiek er achter zal dit daarom een eenvoudige overwinning worden.

Nu de druk wat van de ketel is bij de Oranjeleeuwinnen zal het wellicht wat vrijer gaan spelen wat de kwaliteit van het spel ten goede komt. Hiermee lijkt de kans aanwezig dat Nederland ook met een virtuele achterstand (handicap) van 0-1 zal winnen.

Nederland wint – Je krijgt 1,47 keer inleg terug.
Handicap 0-1 – Je krijgt 2,60 keer inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?