Eindelijk weer een eindtoernooi voor senioren waarbij het Nederlands Elftal aan de aftrap staat en dit ook nog eens in eigen land. De meiden van Sarina Wiegman zijn er klaar voor en willen iets moois aan het eigen publiek laten zien. Vanaf 16 juli gaan zij proberen heel Nederland enthousiast te maken voor vrouwenvoetbal. Lees hieronder de voorbeschouwing op de halve finale Nederland – Engeland

Voorbeschouwing:  Nederland – Engeland

Onze voorspelling: Nederland wint

Er lonkt een groot succes voor de Oranjeleeuwinnen. Vanavond staan de vrouwen in de halve finale tegenover Engeland. Bij winst plaatst het team zich voor het eerst voor de finale van een eindtoernooi. Tegenstander is de nummer vijf van de FIFA ranglijst. De Lionesses speelde een ijzersterke poulefase door alle drie de wedstrijden te winnen en boven Spanje, Portugal en Schotland te eindigen. Het doelsaldo was indrukwekkend met tien doelpunten voor en slechts één tegen. In de kwartfinale won het van Frankrijk. Door een goal van topscorer Jodie Taylor wist het de Fransen voor het eerst in 43 jaar opzij te zetten. Voor het duel met Oranje zal in ieder geval Manchester City middenvelder Jill Scott geschorst zijn, daarnaast is keepster Bardsley afwezig met een kuitbeenbreuk. Engeland en Nederland stonden in de geschiedenis vijf keer eerder tegenover elkaar, twee keer werd het een gelijkspel en drie keer wonnen de Lionesses. Acht jaar geleden stond Engeland ook in de finale van het EK. Toen verloor het van Duitsland.

Ondanks een moeizaam begin tegen Zweden speelde Oranje een overtuigende wedstrijd in de kwartfinale. Door doelpunten van Martens en Miedema trok het de wedstrijd uiteindelijk makkelijk naar zich toe. Een knappe overwinning omdat Zweden ook als titelkandidaat kon worden gezien. Het team van Sarina Wiegman lijkt na de twee wat moeizamere wedstrijden in de poule tegen Denemarken en België op het juiste moment in vorm te raken. De wedstrijd wordt gespeeld in de Grolsch Veste in Enschede, dat betekent dat de Oranjeleeuwinnen kunnen rekenen op de steun van zeker 25.000 enthousiaste Oranjefans. Dat zal het team ongetwijfeld een boost geven in de strijd om een finaleplaats.

Onze voorspelling:
Het zal een moeizame wedstrijd worden voor de Oranjeleeuwinnen, desondanks zal Nederland zich met een nipte overwinning plaatsen voor de finale. Wederom zullen doelpunten schaars zijn. Beide teams geven dit toernooi bijna niets weg en hebben maar heel weinig doelpunten tegen gekregen.

Nederland wint – Je krijgt 2,80 keer inleg terug.
Minder dan 2,5 doelpunten – Je krijgt 1,42 keer inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?