Eindelijk weer een eindtoernooi voor senioren waarbij het Nederlands Elftal aan de aftrap staat en dit ook nog eens in eigen land. De meiden van Sarina Wiegman zijn er klaar voor en willen iets moois aan het eigen publiek laten zien. Vanaf 16 juli gaan zij proberen heel Nederland enthousiast te maken voor vrouwenvoetbal. Lees hieronder de voorbeschouwing op Nederland – Noorwegen

Voorbeschouwing:  Nederland – Noorwegen

Onze voorspelling: Nederland wint

Zondag 16 juli opent Nederland het Europees Kampioenschap in de Galgenwaard in Utrecht. Tegenstander is Noorwegen. Dit zal voor de Oranjeleeuwinnen op papier direct de lastigste wedstrijd worden. Het Scandinavische land is namelijk als 11e geplaatst, het hoogste uit de poule. Nederland is als 12geplaatst. Daarnaast weten de Noren bijna altijd de groepsfase te overleven en bereikte ze bij de laatste vier EK’s altijd de laatste vier. Maar Noorwegen was beter want in 2003 stond het nog tweede op de FIFA-ranglijst. De Algarve Cup in maart van dit jaar geeft in ieder geval ook minder vertrouwen. De Noren verloren daar namelijk twee poulewedstrijden (Spanje, Japan) en speelde uiteindelijk de wedstrijd om de 11e plaats.

Voor de Oranjeleeuwinnen is het sowieso een heel speciaal toernooi omdat het thuis speelt. Het vertrouwen in de ploeg is groot. Het team herbergt namelijk tegenwoordig een aantal speelsters die het internationaal goed doen bij bijvoorbeeld Arsenal, Bayern München en Liverpool. Daarnaast werd een paar dagen geleden bekend dat Lieke Martens de best betaalde speelster van FC Barcelona wordt. In de voorbereiding oefende het drie keer. Van Japan verloor het nipt maar twee keer werd een grote uitslag neergezet tegen respectievelijk Wales en Oostenrijk.

Nederland en Noorwegen zaten bij het EK in 2013 ook bij elkaar in de poule. Toen trokken de Scandinaviërs aan het langste eind door met 1-0 te winnen. Noorwegen haalde toen de finale, maar verloor deze.

Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift terwijl het in Noorwegen wat is afgedaald. De goede voorbereiding, de leeuwinnen die in vorm zijn in combinatie met het thuisvoordeel zal de ploeg vleugels geven. Grote kans dat als de leeuwinnen goed beginnen, zij snel scoren en daarmee ook de eerste helft winnen. Daarna kan het snel gaan en zal het team wellicht ook de rest van Nederland voor zich willen winnen met aantrekkelijk voetbal. Eén of meerdere goals zorgen dan ook voor winst in de tweede helft.

Nederland wint – Je krijgt 2,02 keer inleg terug.
Halftime/Fulltime (Nederland/Nederland) – Je krijgt 3,23 keer inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?