Eindelijk weer een eindtoernooi voor senioren waarbij het Nederlands Elftal aan de aftrap staat en dit ook nog eens in eigen land. De meiden van Sarina Wiegman zijn er klaar voor en willen iets moois aan het eigen publiek laten zien. Vanaf 16 juli gaan zij proberen heel Nederland enthousiast te maken voor vrouwenvoetbal. Lees hieronder de voorbeschouwing op Nederland – Zweden.

Voorbeschouwing:  Nederland – Zweden

Onze voorspelling: Nederland wint

Na drie overwinningen in de groepsfase eindigden de Oranjeleeuwinnen als eerste in de poule en treft het nu de nummer twee uit poule B, Zweden. De Scandinavische vrouwen staan op de negende plaats op de FIFA ranking. Op het EK in 2013 in eigen land haalde de blauw-gele formatie de halve finale. Dit toernooi opende het tegen topfavoriet Duitsland met een gelijkspel en won het met 2-0 van Rusland. De laatste poulewedstijd werd verloren tegen het al uitgespeelde Italië. Nederland en Zweden speelde  vier keer eerder tegen elkaar. Oranje verloor twee keer, won één keer en één keer werd het gelijk. Zweden kan gezien worden als een lastige tegenstander en is samen met Duitsland één van de favorieten voor de titel.

De Oranjeleeuwinnen spelen tot nu toe natuurlijk een prachtig toernooi. Alle drie de poulewedstrijden werden gewonnen, het publiek is razend enthousiast en de kijkcijfers zijn torenhoog. Toch kan het toernooi straks in één keer klaar zijn. En gezien het spel in de laatste twee wedstrijden is dat een reële kans tegen een topteam als Zweden. Het is voor Oranje vooral zaak om het spel en het goede gevoel uit de eerste wedstrijd tegen Noorwegen weer terug te krijgen. Wanneer dat gebeurt en het publiek er achter gaat staan kan het winnen van Zweden en nog verder komen in het toernooi.

De spanning zal er vol op staan bij beide ploegen. Toch zal het besef bij de Oranjeleeuwinnen dat dit de knock out fase is een positieve uitwerking hebben op de ploeg. Het moet winnen. En dat moest het eigenlijk ook in de eerste wedstrijd tegen Noorwegen. Die spanning gaat er voor zorgen dat het team, met het oranje publiek erachter, scherp aan de wedstrijd begint en Zweden het mes op de keel zet om uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken.

De teams durven weinig risico te nemen, daarom zullen doelpunten schaars zijn op de Vijverberg in Doetinchem.

Nederland wint – Je krijgt 2,27 keer inleg terug.
Minder dan 2,5 doelpunten – Je krijgt 1,51 keer inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?