Engeland rekent na rust af met Wales op WK

AL RAYYAN – Engeland heeft in zijn laatste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar gewonnen van Wales. De formatie van bondscoach Gareth Southgate maakte na rust het verschil, 3-0. Met twee overwinningen en een gelijkspel eindigde Engeland daardoor als groepswinnaar. In de achtste finales stuit het land op Senegal.

In de eerste helft domineerden de Engelsen al, maar slaagden er niet in veel kansen uit te spelen. De beste mogelijkheid was nog voor Marcus Rashford. Na een pass van Harry Kane stuitte de aanvaller van Manchester United echter op Danny Ward, de doelman van de tegenstander.

Vlak na rust was het wel raak voor Rashford. Hij scoorde in de 50e minuut met veel overtuiging uit een vrije trap. Amper een minuut later was het al 2-0. Nu was het de beurt aan Phil Foden om feest te vieren. De speler van de Engelse kampioen Manchester City rondde van dichtbij af na een voorzet van Kane.

Rashford maakte er ook 3-0 van. Nu schoot hij de bal na een solo in de ‘korte’ hoek. Southgate had zijn formatie voor de ‘Battle of Britain’ op vier plaatsen gewijzigd. Zo was er een plek in de beginopstelling voor Kyle Walker, Foden, Jordan Henderson en Rashford. Gareth Bale, vedette en aanvoerder van Wales, werd halverwege gewisseld. Wales behaalde 1 punt op het WK en is uitgeschakeld.

ZET IN & WIN!