Engelse aanvoerder Kane scoorde en beleefde heerlijke avond

Engeland - Senegal - TOTO

 

AL KHOR – Aanvoerder Harry Kane van Engeland keek terug op een heerlijke avond na de overtuigende zege (3-0) op Senegal in de achtste finales van het WK. “We hebben een goede prestatie neergezet, 3-0 is een heel goede uitslag”, zei de spits die zelf zijn eerste WK-doelpunt mocht bijschrijven. “Als doelpuntenmaker ben ik gelukkig.”

De spits van Tottenham Hotspur zei na afloop dat wedstrijden in de knock-outfase nooit gemakkelijk zijn, ook al had Engeland in de tweede helft niet veel meer te duchten van Senegal. “We hebben laten zien dat we volwassen zijn. De mentaliteit was heel goed en we hebben onze kansen benut. Achterin waren we stabiel. We hebben nu drie keer op rij de nul gehouden.”

De Engelse voetballers bereikten net als bij het WK van 2018 en het EK van 2021 de kwartfinales. Daarin wacht titelverdediger Frankrijk, waar eerder zondag collega-spits Kylian Mbappé indruk maakte met twee doelpunten tegen Polen. “Dat zijn echte kampioenen. Ik hoop dat het een mooie strijd wordt”, keek Kane vooruit op de kraker.

ZET IN & WIN!