Engelse bondscoach Southgate na ruime zege niet helemaal tevreden

DOHA – Engeland opende het wereldkampioenschap voetbal in Qatar met een ruime zege (6-2) op Iran, maar het stemde bondscoach Gareth Southgate niet geheel tevreden. “Ik ben niet blij met die twee doelpunten die we tegen kregen”, zei de oud-international bij de BBC. “Maar verder hebben we het goed gedaan.”

“De spelers waren er duidelijk klaar voor en voetbalden zoals we dat graag zien”, vervolgde Southgate. “Ik ben daar heel blij mee, maar laten we vooral waken voor euforie. Het moet in de volgende wedstrijd tegen de Verenigde Staten nog beter. Maar we hebben veel goede spelers en dat hebben we vandaag ook laten zien. Aanvallend waren we heel dreigend en onze verdediging controleerde de wedstrijd een uur lang perfect. Het team stond er.”

Bukayo Saka scoorde in zijn eerste optreden op een WK twee keer. “We hadden deze goede start nodig”, zei de aanvaller van Arsenal. “Er werd veel gepraat en gespeculeerd over onze vorm, maar we hebben iedereen laten zien hoeveel kwaliteit we hebben en wat we kunnen. Ik ben heel blij en trots.”

ZET IN & WIN!