Engelse koploper Arsenal wil ploeg verder versterken in januari

TOTO nieuws

LONDEN – Arsenal-trainer Mikel Arteta heeft zijn zinnen gezet op versterkingen tijdens de transferperiode in januari. De coach van de Engelse koploper zag onder meer de Braziliaan Gabriel Jesus met een knieblessure wegvallen tijdens het WK in Qatar.

“We zijn van plan om het team te versterken”, verklaarde Arteta in aanloop naar het duel met West Ham United van maandag. “We moeten het maximale uit elke transferperiode halen, maar het moeten wel de juiste spelers zijn.”

Arteta noemde de blessure van Jesus een grote klap, al wilde hij nog niet zeggen hoe lang de aanvaller niet inzetbaar is. “Het is moeilijk om een tijdspanne te geven, ik geef liever geen data voor zijn herstelperiode.”

Afwezigen tijdens competitiehervatting

Jesus viel tijdens het groepsduel van Brazilië met Kameroen uit, waarna hij een operatie aan zijn rechterknie moest ondergaan. Daarnaast mist Arsenal waarschijnlijk ook oud-Feyenoorder Reiss Nelson enkele weken met een hamstringprobleem.

Arsenal ging de WK-pauze in met een voorsprong van 5 punten op naaste belager Manchester City. Met de wedstrijd tegen West Ham hervat de koploper van de Premier League de competitie.

ZET IN & WIN!