Engelse media: transfer Weghorst naar Manchester bijna rond

TOTO nieuws

MANCHESTER – De overgang van Wout Weghorst naar Manchester United is bijna rond. Engelse media, waaronder Sky Sports, melden donderdag dat er een akkoord is bereikt met Besiktas over beëindiging van het huurcontract van de Nederlandse spits.

Weghorst is nu op weg naar Engeland. Manchester United huurt de Oranje-international voor de rest van het seizoen van Burnley, is de bedoeling. De 30-jarige Weghorst maakte dit seizoen acht treffers in zestien wedstrijden voor de nummer 5 van Turkije.

De transfer liet even op zich wachten omdat Weghorst volgens Besiktas geen vertrekclausule in zijn contract zou hebben. “De bewering dat er een vertrekclausule in het contract van onze speler staat, waarin staat dat zijn contract kan worden ontbonden voor 2,5 miljoen euro bij een bod uit de Premier League, is niet waar”, meldde de Turkse topclub eerder. “Het initiatief rond Weghorst ligt volledig bij Besiktas.”

Weghorst heeft bij Burnley, dat vorig seizoen uit de Premier League degradeerde, nog een contract tot de zomer van 2025.

ZET IN & WIN!