Engelse voetballers knielen ook op WK tegen racisme

DOHA – De voetballers van Engeland beginnen ook op het WK ieder duel door te knielen tegen racisme. Bondscoach Gareth Southgate heeft samen met de spelers besloten om ook in Qatar dit “krachtige” statement te maken, nadat zijn ploeg dit vorig jaar op het EK al telkens had gedaan.

“We hebben het besproken en we vinden dat we het moeten doen. Dat is waar we als team voor staan. Dit is het grootste podium”, aldus Southgate op een persconferentie.

Ook werd bekend dat Engeland maandag aan het WK begint zonder James Maddison en Kyle Walker. De middenvelder van Leicester City en verdediger van Manchester City zijn door blessures nog niet fit genoeg om te spelen. De Engelsen spelen maandag om 14.00 uur tegen Iran.

Knieblessure

Maddison was zondag als enige van de 26 spelers niet op het veld voor de training. De 25-jarige middenvelder trainde de afgelopen dagen ook al niet met de groep mee vanwege de knieblessure die hij in de laatste competitiewedstrijd voor het WK opliep. Maddison speelde zijn enige interland drie jaar geleden, maar is nu opgeroepen door Southgate vanwege zijn goede seizoen bij Leicester.

Eerder moesten de geblesseerde Engelse verdedigers Reece James en Ben Chilwell het WK aan zich voorbij laten gaan. Engeland speelt in de groepsfase verder tegen de Verenigde Staten en Wales.

ZET IN & WIN!