Eringa officieel benoemd als voorzitter van rvc van Ajax

TOTO nieuws

AMSTERDAM – Pier Eringa is benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Dat gebeurde tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders in de Johan Cruijff ArenA. Hij is voor drie jaar en acht maanden aangesteld, tot de algemene vergadering van aandeelhouders in november 2026.

Ajax meldde eind januari al dat Eringa als voorzitter van de raad van commissarissen aan de slag gaat. De voormalig president-directeur van ProRail genoot de steun van de ondernemingsraad van de landskampioen en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder. Zijn benoeming werd dinsdag geformaliseerd.

“Ik kijk ernaar uit om de opgedane ervaring als bestuurder en als toezichthouder, waaronder acht jaar bij de KNVB, te gaan gebruiken in mijn nieuwe rol bij Ajax”, zei Eringa. “Ik wil samen met de andere leden van de rvc een bijdrage leveren aan nieuwe sportieve successen, de verdere groei en verdere professionalisering van de organisatie en aan een gezonde werk- en sportcultuur. Wij zijn er als rvc om te helpen de randvoorwaarden te creëren en om de directie te steunen en uit te dagen, waarbij verbinding voor mij een belangrijke factor is. Het is nu nog zaak om spoedig een geschikte voetbalcommissaris te vinden, dan is ons team compleet.”

Danny Blind

Ajax is op zoek naar een voetbalcommissaris die Danny Blind moet opvolgen. De oud-verdediger liet na het WK weten dat hij niet meer wil terugkeren in de rvc van Ajax. Hij was tot en met het toernooi in Qatar assistent van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

Eringa is de opvolger van Leen Meijaard, die dinsdag formeel aftrad. Meijaard leidde de rvc sinds 16 november 2018 en maakte eind vorig jaar bekend dat hij niet meer beschikbaar was voor een derde termijn.

ZET IN & WIN!