Fans in De Kuip klappen voor ongeneeslijk zieke perschef PSV

TOTO nieuws

ROTTERDAM – De toeschouwers in De Kuip hebben hun steun betuigd aan Thijs Slegers, de perschef van PSV die ongeneeslijk ziek is. In de 12e minuut van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV klapten de ruim 47.000 aanwezige fans een minuut lang. PSV leidde op dat moment met 1-0.

Oud-journalist Slegers, die sinds 2016 manager mediazaken bij PSV is, werd een paar jaar geleden getroffen door leukemie. Donderdag maakte hij bekend dat de artsen hem niet meer kunnen helpen en dat hij niet meer beter wordt.

De spelers van PSV droegen zondag bij het betreden van het veld speciale shirts met daarop de tekst ‘Sterkte, Thijs!’. In het supportersvak van PSV hielden fans een doek omhoog met daarop de tekst ‘Thijs, eendracht maakt macht’.

De 46-jarige Slegers deed via sociale media een oproep aan mensen om stamceldonor en bloeddonor te worden, zodat andere zieke mensen in de toekomst geholpen kunnen worden. Tot zaterdagmiddag waren er 2000 nieuwe donoren bijgekomen, liet Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren, weten.

ZET IN & WIN!