Fans Spakenburg vrezen dat het niet meer mooier wordt dan dit

TOTO nieuws

SPAKENBURG – De supporters van amateurclub Spakenburg beleven de bekerstunt tegen FC Utrecht (4-1-winst) als een droom. Want mooier dan het halen van de halve finales van het bekertoernooi wordt het waarschijnlijk nooit meer voor de club, denkt Pauline Zwaan, voorzitter van de supportersclub. “Dit is waarschijnlijk once in a lifetime. Kampioen worden we wel weer een keer, maar dit lukt denk ik niet meer.”

Zwaan rekent hoe dan ook niet op een nóg langer avontuur in het bekertoernooi. “We hebben in de beker al eens tegen Ajax en PSV gespeeld, maar tegen Feyenoord nog niet. We hopen op een uitwedstrijd in De Kuip bij de loting zaterdag. Die ga je natuurlijk keihard verliezen, of misschien wel niet. Want na gisteravond is alles mogelijk. Maar als we er met dertig bussen heengaan, hebben we wel weer een avondje feest in het stadion.”

Met dezelfde feestinstelling ging Zwaan, in het gezelschap van rond de dertig bussen met supporters van Spakenburg, dinsdagavond ook naar de Galgenwaard. “Het was al een feest op zich om naar het stadion te gaan. Een hele uittocht vanuit Spakenburg. Dan hoop je dat je lang de nul houdt of zelfs even op voorsprong komt, maar het werd gewoon een topavond. In de tweede helft poften de jongens gewoon door. Bi-zar.”

Day after

De voorzitter van de supportersclub is de ‘day after’ volop aan het nagenieten. “Vannacht werd ik wakker en dacht ik: wat heb ik gedroomd joh? Zelf was ik niet bij het feest na afloop, maar de appgroepen en sociale media zijn ontploft. Alles gaat over Spakenburg. Het winnen van een kampioenschap of derby is allemaal fantastisch, maar dit is van een ander kaliber.” Spakenburg staat zevende in de tweede divisie, terwijl FC Utrecht de nummer 7 van de Eredivisie is.

De spelers kunnen net als bij kleinere bekersuccessen rekenen op een “leuke” bonus vanuit de supportersclub. Maar rijk zullen ze daar niet van worden. Het geld – Zwaan weet niet hoeveel dat is – is bedoeld voor een teamuitje.

ZET IN & WIN!