FC Barcelona ziet winst Spaanse Supercup als start nieuw tijdperk

TOTO nieuws

RIYAD – Voor FC Barcelona voelt het winnen van de Spaanse Supercup als het begin van een nieuw tijdperk. Barcelona versloeg zondagavond Real Madrid in de finale van het toernooi om de Supercup met 3-1 en pakte zo de eerste prijs onder leiding van trainer Xavi.

“Dit is het begin van een nieuw tijdperk, hopelijk de eerste prijs van vele die gaan volgen”, zei de Franse verdediger Jules Koundé. Hij is een van de vele spelers die vorig jaar door Barcelona werden aangetrokken om weer tot een kampioenswaardige selectie te komen.

“Deze prijs betekent heel veel voor de club, voor de supporters, de spelers, de staf en voor dit project”, aldus de 42-jarige Xavi, die eind 2021 als trainer terugkeerde bij de club waarmee hij als speler zoveel prijzen won. De opvolger van de ontslagen Ronald Koeman moet ‘oude tijden’ doen herleven in Catalonië. “Sinds de eerste dag dat ik hier ben, werken de spelers heel hard. Dit was de perfecte finale voor ons. Ik ben heel blij en tevreden.”

Boost

Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis en Memphis Depay op de bank, versloeg aartsrivaal Real Madrid op overtuigende wijze via doelpunten van Robert Lewandowski en de Spaanse toptalenten Gavi en Pedri. Pas diep in de blessuretijd deed Karim Benzema iets terug namens de regerend kampioen van Spanje en de winnaar van de Champions League.

“We hebben het plan van onze trainer Xavi perfect uitgevoerd”, zei verdediger Ronald Araújo. “De laatste jaren waren zwaar, maar dit is het resultaat van hard werken.” Koundé vond dat Barcelona “superieur” was in de Clásico, die vanwege een lucratieve sponsordeal werd gespeeld in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. “De manier waarop we deze titel hebben behaald, is net zo belangrijk als de titel zelf. Dit geeft een ‘boost’ aan ons zelfvertrouwen”, aldus Koundé.

In de Spaanse competitie gaat Barcelona na zestien wedstrijden aan kop, met 3 punten voorsprong op Real.

ZET IN & WIN!