FC Twente wint bij Fortuna eindelijk weer uitwedstrijd

TOTO nieuws

SITTARD – FC Twente heeft eindelijk weer eens een uitwedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd het 3-0 voor de Tukkers. De laatste zege buiten Enschede dateerde van 23 oktober. Daarmee blijft de ploeg van trainer Ron Jans vijfde in de Eredivisie.

Bij Fortuna ontbrak sterspeler en aanvalsleider Burak Yilmaz wegens een blessure. Bij FC Twente was aanvaller Ricky van Wolfswinkel gepasseerd. Het duurde lang voordat de doelmannen in actie moesten komen. Twente-keeper Lars Unnerstall was de eerste bij schoten, van dichtbij, van Thomas Buitink en, van afstand, van Arianit Ferati. Aan de andere kant kon Robin Pröpper inkoppen uit een voorzet van Vaclav Cerny, maar redde verdediger Rodrigo Guth met de voet.

Van Wolfswinkel kwam na rust alsnog in het veld voor Sem Steijn. De bezoekers kwamen in de 66e minuut op voorsprong. Het was niet verwonderlijk dat Cerny na een individuele actie de maker van het doelpunt was. De Tsjech passeerde aan de rechterkant George Cox en schoot door de benen van verdediger Dimitris Siovas raak. Het was al zijn negende treffer van het seizoen.

In de 70e minuut was het 2-0 voor Twente. Na een snel genomen vrije trap belandde de bal van achteruit bij Manfred Ugalde. De 20-jarige Costa Ricaan had geen moeite doelman Ivor Pandur te passeren. 7 minuten later was het duel beslist nadat Ugalde raak kon schieten na een voorzet van Cerny.

ZET IN & WIN!