FC Utrecht schrijft mede door oorlog in Oekraïne rode cijfers

UTRECHT – FC Utrecht heeft over het seizoen 2021-2022 een negatief resultaat van 3,8 miljoen euro uit de gewone bedrijfsvoering moeten bijschrijven. De Utrechters hebben de financiële doelstellingen mede vanwege de oorlog in Oekraïne niet behaald, meldde de club bij de presentatie van de jaarcijfers.

FC Utrecht wilde bij de transfer van aanvaller Gyrano Kerk naar Lokomotiv Moskou uit Rusland het risico verminderen “door gelet op de huidige situatie in dat land de afkoopsom direct uit te laten betalen in ruil voor een verminderde opbrengst”.

Kerk verruilde FC Utrecht vorig jaar zomer voor 7 miljoen euro, exclusief bonussen, voor de Russische competitie. Hoeveel de club nu voor hem ontvangen heeft, maakte FC Utrecht niet bekend.

De omzet van de huidige nummer 7 van de Eredivisie steeg wel met bijna 10 miljoen euro ten opzichte van vorig seizoen. Het resultaat van 3,8 miljoen euro in de min is ook beter dan een seizoen eerder, toen FC Utrecht op een negatief resultaat van 5,7 miljoen euro uit kwam. “Het feit dat we een significante omzetstijging hebben gerealiseerd, stemt tot tevredenheid. De komende jaren ligt de focus op het vasthouden aan de groeistrategie, het doorzetten van deze omzetgroei en het sportief resultaat”, aldus Edo Keuning, verantwoordelijk voor de financiën van de voetbalclub.

Volgens FC Utrecht is er geen verlies gemaakt op de verkoop van seizoenkaarten.

ZET IN & WIN!