FC Utrecht stelt Deen Silberbauer aan als hoofdtrainer

 

UTRECHT – FC Utrecht heeft Michael Silberbauer aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 41-jarige Deen heeft voor 2,5 jaar getekend in Utrecht. De voormalig aanvoerder van de club treedt per direct in dienst.

“Het doet me buitengewoon veel deugd terug te keren bij de club waar ik een mooie historie heb”, aldus Silberbauer. “De afgelopen jaren heb ik consequent en stapsgewijs geïnvesteerd in mijn ontwikkeling en mijn visie op het voetbalspel. Ik heb bij diverse clubs ervaring opgedaan, in verschillende landen. Die ervaring neem ik mee naar FC Utrecht, waar we er alles aan gaan doen de ambities van de club te realiseren. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe hoofdstuk in mijn FC Utrecht-boek en kan niet wachten om weer in Stadion Galgenwaard terug te keren.”

Voor Silberbauer wordt het zijn tweede dienstverband als hoofdtrainer. Hij was ook eindverantwoordelijk bij het Canadese Pacific FC. Als assistent was hij werkzaam bij de Zwitserse clubs Biel-Bienne, FC Luzern en FC Basel en in Denemarken bij FC Midtjylland.

Aanvallende mindset

“Michael heeft zich in de afgelopen jaren heel bewust ontwikkeld op diverse vlakken binnen het moderne voetbal om zichzelf klaar te stomen als hoofdtrainer. Als ambitieuze en moderne denker wil Michael zijn team met het hart laten spelen vanuit een goede organisatie en met een aanvallende mindset”, zei technisch directeur Jordy Zuidam over de samenwerking met de Scandinaviër. “Michael omarmt onze plannen en was enthousiast om terug te keren bij FC Utrecht. Met FC Midtjylland hebben we een passende oplossing gevonden, ook omdat die club hem de kans gunde om als hoofdtrainer bij FC Utrecht aan de slag te gaan.”

Silberbauer is de opvolger van Henk Fraser, die half december vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag. Fraser stapte zelf op na een incident op het trainingsveld. Hij zou de Duitser Amin Younes bij de keel hebben gegrepen.

FC Utrecht is de nummer 7 van de Eredivisie. De club hervat de competitie op zondag 8 januari met een thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord.

ZET IN & WIN!