FC Volendam huurt Franse middenvelder van Olympique Lyon

 

VOLENDAM – FC Volendam heeft zich voor de tweede seizoenshelft verzekerd van de diensten van de 19-jarige middenvelder Florent Sanchez Da Silva. Hij komt op huurbasis over van Olympique Lyon, waar hij in 2021 zijn debuut maakte. Afgelopen seizoen werd hij voor een half jaar verhuurd aan FC Villefranche-Beaujolais.

“Ik heb voor deze huuroptie gekozen omdat ik speeltijd nodig heb op het hoogste niveau”, zegt hij. “FC Volendam past perfect bij wat ik zoek, omdat ze kansen geven aan jonge spelers en aanvallend voetbal spelen. Mijn doelstellingen zijn zoveel mogelijk minuten maken de komende zes maanden en het team helpen om te handhaven in de Eredivisie.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de komst van de Franse jeugdinternational. “Wij waren op zoek naar een extra middenvelder en hebben daarvoor verschillende types en opties bekeken en afgewogen”, aldus Van Leeuwen. “We hebben uiteindelijk voor Florent gekozen, vooral omdat we verwachten dat hij een stuk rust kan brengen. Dat is iets waar het ons in de eerste seizoenshelft te vaak aan heeft ontbroken.”

Volendam is momenteel hekkensluiter in de Eredivisie en staat na veertien gespeelde wedstrijden met 6 punten op de achttiende plaats. De Volendammers hervatten de Eredivisie zondag met een uitwedstrijd tegen Cambuur.

ZET IN & WIN!