Feyenoord-aanvoerder Kökcü vol vertrouwen richting Klassieker

TOTO nieuws

ROTTERDAM – Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü begint zondag met een goed gevoel aan de Klassieker tegen Ajax. De middenvelder heeft het geloof dat de koploper van Nederland “elke wedstrijd in de Eredivisie kan winnen”.

“We hebben alle vertrouwen, maar we moeten niet denken dat we het ‘even’ gaan doen”, zegt Kökcü twee dagen voor het duel in De Kuip. “We moeten niet met het hoofd in de wolken gaan lopen. Ajax heeft kwaliteiten om wedstrijden te winnen. Maar het geloof is er aan onze kant en dat komt door de flow waar wij inzitten en het feit dat Ajax punten heeft laten liggen.”

Ook op straat in Rotterdam lijkt er meer vertrouwen op een goede afloop tegen Ajax, dan voor eerdere edities van de Klassieker. “Ik spreek niet veel mensen, maar als ik word aangesproken dan zeggen ze wel: ‘dit is de kans om ze te pakken’. We hebben de Rotterdammers weer trots gemaakt de laatste tijd, we hebben mensen weer blij kunnen maken.”

Grootste wedstrijd van het jaar

Kökcü kijkt ondertussen uit naar zijn “eerste echte Klassieker” tegen Ajax. “Ik heb door verschillende omstandigheden deze wedstrijd nog niet in Amsterdam gespeeld. Thuis heb ik hem twee keer gespeeld, maar toen was er geen publiek door de coronamaatregelen. Nu is dat gelukkig wel weer zo. Het is de grootste wedstrijd van Nederland, de wedstrijd van het jaar.”

Feyenoord staat bovenaan in de Eredivisie met 37 punten na zestien wedstrijden, 4 punten meer dan AZ en 5 punten meer dan Ajax en PSV. De Klassieker begint zondag om 14.30 uur in Rotterdam.

ZET IN & WIN!