Feyenoord hervat competitie zonder geblesseerde Timber

 

ROTTERDAM – Feyenoord moet het in ieder geval de eerste weken van de tweede seizoenshelft zonder Quinten Timber doen. De middenvelder liep woensdag in de met 5-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Emmen een voetblessure op. Na medisch onderzoek meldt Feyenoord dat Timber “de komende tijd” moet herstellen.

“De aard van de blessure maakt het op dit moment lastig exact aan te geven wanneer Timber terug kan worden verwacht”, aldus de koploper van de Eredivisie. Volgens ESPN gaat het herstel zeker twee maanden duren.

De 21-jarige middenvelder verstapte zich tegen Emmen en moest enkele minuten voor rust het veld verlaten. Trainer Arne Slot zei na afloop zich enige zorgen te maken om die blessure. Volgens Feyenoord is de vrees voor een langdurige afwezigheid echter weggenomen tijdens uitgebreid medisch onderzoek. “De kans bestaat dat hij mogelijk eerder weer inzetbaar is. De komende weken verwacht Feyenoord hier meer duidelijkheid over.”

Timber is een vaste waarde in het elftal van Slot. Feyenoord hervat de Eredivisie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de vorige club van Timber.

Verdediger Gernot Trauner raakte vorige week op de training geblesseerd en moet een knieoperatie ondergaan. De Oostenrijker staat volgens Feyenoord “een aanzienlijk deel van de tweede seizoenshelft” aan de kant.

ZET IN & WIN!