Dit weekend niet alleen de finale van het WK voetbal, maar ook de finales van een ander groot sportevenement: Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Op het heilige gras in Londen zien we met Serena Williams en… meervoudige Wimbledon-kampioenen in de eindstrijd terug. Kunnen zij nog een eindzege van dit Grand Slam-toernooi toevoegen aan hun indrukwekkende palmares? Daarvoor dienen zij respectievelijk af te rekenen met Angelique Kerber en Kevin Anderson.

Vrouwenfinale Kerber – Williams (zaterdag 15.00 uur Nederlandse tijd)

Amper tien maanden nadat ze van haar eerste kind beviel, is Serena Williams weer terug aan de absolute tennistop. Tijdens haar absentie daalde de 36-jarige Amerikaanse af naar de 181e plek op de wereldranglijst, maar voor Wimbledon kreeg Williams een beschermde status (als 25e geplaatst). En die status maakte ze meer dan waar in Londen. Op weg naar de finale verloor de zevenvoudig Wimbledon-kampioene slechts één set. Dat gebeurde in de kwartfinale tegen Camilia Giorgi. In de halve finale moest de Duitse Julia Görges aan de dadendrang van Williams geloven, die na ruim een uur een ticket bemachtigde voor haar tiende Wimbledon-finale.
De eindstrijd wordt een herhaling van 2016, toen Williams en Kerber ook tegenover elkaar stonden. Destijds trok de 23-voudig Grand Slam-winnares de wedstrijd naar zich toe met 7-5 en 6-3. Ook nu is Williams weer de favoriet. Maar cadeau zal ze het zeker niet krijgen van de Duitse. Kerber is namelijk bezig aan een prima seizoen met een halve finale op de Australian Open en een kwartfinale op Roland Garros. Net als Williams verloor Kerber tijdens deze editie van Wimbledon slechts één set. Maar in tegenstelling tot de Amerikaanse trof de 30-jarige Duitse onderweg naar de finale wel de nodige geplaatste speelsters. Kerber is dus in vorm. Toch voorspellen wij een achtste Wimbledon-titel voor Williams.

Onze wedtip: Williams wint met 0-2 in sets > 2.06

Wil je weten wat alle wedopties zijn? Klik dan HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.