Formule 1 ook in 2024 en 2025 in Zandvoort na contractverlenging

TOTO nieuws

ZANDVOORT – De Formule 1 komt ook in 2024 en 2025 naar Zandvoort. De organisatie van de Dutch Grand Prix en Formule One Management zijn eerder deze week een contractverlenging overeengekomen.

“Natuurlijk zijn we heel tevreden en blij met waar we nu staan. Maar dit was geen eenvoudige beslissing. De stijgende kosten en de economische onzekerheid zijn een zorg, net zoals de concurrentie van andere landen en grote steden”, aldus Robert van Overdijk, de directeur van de Dutch Grand Prix.

“Maar de steun van het bedrijfsleven en de groeiende vraag van de fans – zowel uit Nederland als uit het buitenland – geven de doorslag, in elk geval nog de komende drie edities. Wij gaan onszelf weer inspannen de lat nog hoger te leggen op sociaal-economisch, maatschappelijk en duurzaam gebied. Voor onze fans, onze loyale partners, de teams en voor de inwoners van Zandvoort.”

Ticketaanvragen

De Grote Prijs van Nederland keerde in 2021 terug op de kalender. Zowel vorig jaar als dit jaar werd de race gewonnen door Max Verstappen. In 2023 staat de race voor zondag 27 augustus op de kalender. De race van volgend jaar is al volledig uitverkocht. Er waren meer dan anderhalf miljoen ticketaanvragen, aldus de organisatie. “Deze twee nieuwe edities betekent ook goed nieuws voor de vele fans die uitgeloot zijn voor 2023. Die krijgen als eerste, exclusief een kans om kaarten voor 2024 aan te schaffen, voordat de kaarten worden aangeboden aan andere geïnteresseerden.”

De terugkeer van de race op Nederlandse bodem is economisch gezien een goede beslissing geweest, aldus de organisatie. De verwachting is dat de totale economische impact van de editie van dit jaar in de Metropoolregio Amsterdam tussen de 65 en 70 miljoen euro ligt.

Uitverkochte grands prix

“De Grote Prijs van Nederland heeft zich snel op de kalender gevestigd als favoriet van de fans en brengt elk jaar ongelooflijk veel energie en een geweldige beleving. De uitverkochte grands prix van de afgelopen twee jaar hebben de lat hoger gelegd op het gebied van organisatie, entertainment en duurzaamheid, en we zijn verheugd onze relatie met ze te verlengen. Er is een enorme vraag naar Formule 1-races, dus het is een bewijs van wat het team heeft gedaan om Zandvoort tot 2025 op de kalender te krijgen”, zei Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1.

De coureurs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen in de Formule 1. Op 5 maart wordt in Bahrein de eerste race verreden.

ZET IN & WIN!