Fortuna huurt Buitink rest van het seizoen van Vitesse

 

SITTARD – Fortuna Sittard heeft Thomas Buitink voor de rest van het seizoen gehuurd van Vitesse. De Eredivisieclub uit Limburg heeft een optie tot koop op de 22-jarige aanvaller.

“Het is mooi dat we ondanks interesse vanuit andere clubs Thomas naar Sittard weten te halen,” verklaarde technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna. “Thomas beschikt over de kwaliteit om op het juiste moment in en rond de zestien te komen, hij gaat ons aanvallend van een impuls voorzien. En ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al bijna honderd Eredivisiewedstrijden gespeeld.”

Buitink doorliep de jeugdopleiding bij Vitesse, waarna hij in 2018 zijn debuut voor het eerste elftal maakte. Hij speelde in totaal 115 wedstrijden voor de club, waarvan 81 als invaller. De aanvaller verlengde afgelopen zomer zijn contract nog tot medio 2025, maar een basisplaats bleek ook dit seizoen een lastig verhaal.

Fortuna ging de WK-pauze in als nummer 12 van de Eredivisie, Vitesse volgt met 2 punten achterstand op de dertiende plaats.

ZET IN & WIN!