Frankrijk en Argentinië azen zondag op derde wereldtitel

 

AL KHOR – Frankrijk staat zondag voor de derde keer in een finale van een WK-voetbal. De tweevoudig wereldkampioen was in de halve finale van de mondiale eindstrijd te sterk voor Marokko (2-0), met dank aan treffers van Theo Hernández en de ingevallen Randal Kolo Muani. Frankrijk stuit zondag op Argentinië, dat dinsdag Kroatië de baas was (3-0).

Frankrijk en Argentinië wonnen tweemaal de wereldtitel. De Fransen klopten Kroatië (4-2) in de eindstrijd van het vorige WK in Rusland. Ze wonnen in 1998 voor eigen publiek de finale tegen Brazilië (3-0). Frankrijk verloor van Italië in de finale van het WK van 2006. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand 1-1. Vervolgens namen de Italianen de strafschoppen beter.

Argentinië staat zondag voor de zesde keer in een finale van het WK voetbal. De tweevoudig wereldkampioen won in 1978 voor het eerst de wereldtitel, na een zege na verlenging op het Nederlands elftal (3-1). Diego Maradona leidde de Argentijnen in 1986 naar de tweede wereldtitel. In de finale werd West-Duitsland verslagen (3-2).

Argentinië verloor de WK-finale drie keer. In 1934 was Uruguay te sterk (4-2). Argentinië verloor in 1990 de eindstrijd van Duitsland (1-0). In 2014 stonden de Duitsers opnieuw een derde wereldtitel voor Argentinië in de weg (1-0).

ZET IN & WIN!