Frankrijk mist mogelijk Varane, Konaté en Coman in WK-finale

TOTO nieuws

DOHA – De Franse bondscoach Didier Deschamps weet nog niet hij zondag in de finale van het WK tegen Argentinië een beroep kan doen op Raphaël Varane, Ibrahima Konaté en Kingsley Coman. “Ik heb ons hotel vroeg verlaten om hier te kunnen zijn”, zei hij op de afsluitende persconferentie. “De meeste spelers lagen nog op bed. Ik moet even afwachten.”

Varane, Konaté en Coman ontbraken vrijdag op de training omdat ze zich grieperig voelden. Het is onduidelijk of ze zaterdagmiddag wel aan de laatste training voor de finale kunnen deelnemen. Er waart deze week een virus rond in de nationale ploeg van Frankrijk. Adrien Rabiot en Dayot Upamecano meldden zich ziek af voor de halve finale tegen Marokko (2-0), maar zij hebben de training inmiddels hervat.

Deschamps wilde niet uitgebreid ingaan op de maatregelen die zijn medische staf heeft genomen om te voorkomen dat er nog meer spelers ziek worden. “Ik snap dat dit een item is, maar dit ga ik niet vertellen. Natuurlijk hebben we hier wel over gesproken.”

Deschamps mist op het WK vanwege blessures onder anderen Karim Benzema, Paul Pogba, N’Golo Kanté en Christopher Nkunku. Lucas Hernández liep tijdens het toernooi een zware knieblessure op.

ZET IN & WIN!