Voor het eerst staat Curaçao op een eindtoernooi. Vanaf 7 juli gaan zij strijden om het kampioenschap van Noord- en Midden Amerika. Lees hieronder een voorbeschouwing op de Gold Cup 2017 die gespeeld wordt in de Verenigde Staten.

De weg naar dit eindtoernooi is ingezet door Patrick Kluivert als bondscoach. Remco Bicentini mag zich daadwerkelijk de 1e bondscoach op een eindtoernooi van Curaçao noemen. Bicentini speelde zelf 2 seizoenen voor NEC en was de assistent van Kluivert. De selectie kent voor ons aardig wat bekende namen en het zal daarom leuk zijn om dit team te volgen.

Op doel staat de keeper van Vitesse, Eloy Room. Hij wordt gezien als een van de betere doelmannen van de Eredivisie. De defensie wordt geleid door Darryl Lachman, een speler die we voornamelijk kennen van PEC Zwolle. De laatste jaren wat ongelukkig in zijn transferkeuzes, maar voor Curacao een belangrijke speler in de verdediging. Naast hem staat Cuco Martina. De speler die doorbrak bij FC Twente staat al een aantal jaren bij Southampton onder contract, weliswaar niet als basisspeler maar pikt toch zijn wedstrijdjes mee.

Op het middenveld staan 2 mannen met een brok aan ervaring, Kemy Augustin (o.a. Willem II, AZ, Roda JC en Swansea City) en Leandro Bacuna (FC Groningen en Aston Villa). Zij zullen mede gaan bepalen hoe ver Curacao gaat komen in dit toernooi, zij zijn het hart van dit team. Voorin spelen Jarchino Antonia (o.a. FC Groningen en Go Ahead Eagles) die hoogstpersoonlijk Feyenoord de 1e nederlaag bezorgde afgelopen seizoen en Reangelo Janga (o.a. Excelsior, FC Dordrecht en AS Trencin).

Curacao fans - Toto

Poule C
Curaçao neemt het in de poulefase op tegen Jamaica, El Salvador en Mexico. De Mexicanen spelen met een getalenteerde groep spelers die vorig jaar uit kwam op de Olympische Spelen. Dit zal niet het sterkste team zijn, omdat Mexico al op de Confederations Cup uitkwam. El Salvador wordt gezien als de minste ploeg uit de poule. Jamaica kent een goede ploeg uit de Engelse competities en de Amerikaanse MLS. Zij haalden in 2015 de halve finale. De verwachting is dat Mexico en Jamaica strijden om de groepswinst. El Salvador en Curaçao zullen strijden om plek 3. Dit biedt kansen, want van de 3 poules gaan 2 nummers 3 naar de kwartfinale.

Poule A
In poule A is Costa Rica de huizenhoge favoriet met waarschijnlijk Honduras als nummer 2. Canada is de uitdager van Honduras. Frans Guyana is de zwakke broeder uit deze poule.

Poule B
In poule B is de Verenigde Staten de grote kanshebber. Alhoewel Bruce Arena lang niet de beste ploeg heeft samengesteld, maar voornamelijk met het oog op de toekomst de jeugdige talent uit de MLS in zijn selectie heeft opgenomen. Panama zou weleens voor een verrassing kunnen zorgen in deze poule door VS de voet dwars te zetten. Martinique en Nicaragua vechten om plek 3, maar geeft die plek recht op de kwartfinale?

De voorspelde kwartfinales:
Costa Rica (winnaar A) – Verenigde Staten (nr 2 B)
Panama (winnaar B) – Curacao (nr 3 A/C)
Mexico (winnaar C) – Canada (nr 3 A/B)
Jamaica (nr 2 C) – Honduras (nr 2 A)

De voorspelde halve finales:
Costa Rica – Panama
Mexico – Jamaica

De voorspelde finale:
Panama – Jamaica

De voorspelde winnaar:
Panama – Je krijgt 15,00 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?

De CONCACAF Gold Cup wordt om de twee jaar georganiseerd in de Verenigde Staten. Tijdens dit toernooi strijden landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied tegen elkaar.