Gordon is voor het EK voetbal de nieuwe Koning TOTO! De zanger/presentator volgt daarmee Andy van der Meijde op, die na twee ambtstermijnen zijn kroon afstaat. De 52-jarige Gordon is volgens TOTO vanwege zijn uitstraling de perfecte opvolger Andy.

Gordon verwierf in 1991 grote bekendheid met zijn nummer 1-hit ‘Kon ik maar even bij je zijn’. Hij heeft inmiddels talloze andere hits en albums op zijn naam staan. Sinds 2001 presenteert Gordon ook diverse tv-programma’s. Daarnaast is hij regelmatig te zien als jurylid (o.a. ‘Holland’s Got Talent’), waarbij Gordon altijd een uitstekend oordeel over de kandidaten paraat heeft. “Gordon is goed in beoordelen, dan is hij vast ook in staat voetbalwedstrijden goed te voorspellen. En zeker niet onbelangrijk, Gordon heeft een hond die TOTO heet. Een betere opvolger voor Andy konden we ons niet wensen”, aldus Arno de Jong, Chief Marketing Officer van TOTO.

Dat Gordon de nieuwe Koning TOTO is, en niet één van de uitdagers René van der Gijp of rapper Priester, komt volgens TOTO door een reeks teleurstellende voorspellingen. De Jong: “We hadden gehoopt dat René en Priester naar het niveau van Andy door konden groeien. Helaas bleven hun prestaties achter bij de verwachtingen. De chemie was weg. We merkten dat het tijd werd voor een frisse wind, iemand van buitenaf. Na ampel beraad kwamen we daarbij uit bij Gordon.”

Gordon Koning TOTO