Van de Zandschulp en Griekspoor strijden om nationale tennistitel

 

AMSTELVEEN – Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor nemen het zondag tegen elkaar op in de finale van de Nederlandse kampioenschappen. Zijn zijn de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst in Amstelveen.

De 27-jarige Van de Zandschulp was met 7-5 6-2 te sterk voor Alec Deckers, de zoon van Richard Krajicek. De 22 jaar oude Deckers had in de eerste ronde de als derde geplaatste Gijs Brouwer verslagen.

Deckers, de nummer 546 van de wereld, kon in de eerste set goed meekomen met de mondiale nummer 35. Bij 6-5 leverde hij echter een slordige game af, mede door een dubbele fout. Van de Zandschulp, die niet gebroken werd, sloeg direct toe en drukte in de tweede set vrij eenvoudig door.

Gelijk in onderlinge ontmoetingen

In de finale neemt de regerend kampioen het op tegen Tallon Griekspoor. “Ik heb twee keer eerder tegen hem gespeeld en we staan volgens mij 1-1 in onderlinge ontmoetingen. Of ik de hele avond filmpjes van hem ga kijken? We trainen vaak genoeg met elkaar dus ik denk dat we elkaar wel kennen”, zei Van de Zandschulp over het treffen met zijn teamgenoot in het Daviscup-team.

Griekspoor bereikte ten koste van Robin Haase de finale. De tweede tennisser van Nederland was met 6-3 6-7 6-4 te sterk voor zijn 35-jarige landgenoot. In de laatste game brak Griekspoor Haase met een lovegame.

Achttien aces

De 26-jarige Griekspoor, die nog geen nieuwe coach heeft gevonden na zijn breuk met Raemon Sluiter eerder deze maand, sloeg liefst achttien aces en werd niet gebroken. “Ik hield Robin in de tweede set eigenlijk zelf een beetje in leven, waardoor het uitdraaide op een derde set. Daarin speelde Robin één mindere game”, aldus Griekspoor, de nummer 95 van de wereld.

Bij de vrouwen gaat de eindstrijd tussen Suzan Lamens en Bibiane Schoofs.

ZET IN & WIN!