Griekspoor toch naar Ahoy en schrapt trip naar Zuid-Amerika

TOTO nieuws

MELBOURNE – Tallon Griekspoor doet volgende maand toch mee aan het ABN AMRO Open in Rotterdam, het grootste tennistoernooi van Nederland. Door het winnen van het ATP-toernooi in het Indiase Pune en een stijging op de wereldranglijst heeft de nummer 2 van Nederland zijn planning omgegooid.

Griekspoor begon het jaar als de nummer 95 van de wereld en mede om die reden was hij van plan om na de Australian Open een reeks graveltoernooien te spelen in Zuid-Amerika. Op zijn favoriete ondergrond wilde hij vertrouwen opdoen en punten pakken voor de wereldranglijst. Dat zou ten koste gaan van het toernooi in Ahoy en een aantal andere hardcourttoernooien.

Het is echter nog de vraag of Griekspoor in Rotterdam rechtstreeks wordt toegelaten tot het hoofdtoernooi. Als nummer 63 van de wereld is hij mogelijk afhankelijk van een wildcard, maar toernooidirecteur Richard Krajicek heeft al zijn drie wildcards reeds vergeven. Hij gaf ze aan Andy Murray, Gaël Monfils en Tim van Rijthoven.

“Doordat ik ben gestegen op de wereldranglijst ben ik nu verplicht om in maart de masterstoernooien van Indian Wells en Miami te spelen. Daarom kies ik er toch voor om in Rotterdam mee te doen, desnoods aan het kwalificatietoernooi”, aldus Griekspoor, die maandag de tweede ronde bereikte van de Australian Open.

De inschrijving voor het ABN AMRO Open sluit deze week. Het toernooi begint op maandag 13 februari.

ZET IN & WIN!