Hamilton snelste in training Abu Dhabi, Lawson vijfde in Red Bull

ABU DHABI – De coureurs van Mercedes hebben de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Abu Dhabi gedomineerd. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton noteerde de beste tijd op het Yas Marina Circuit: 1.26,633. Zijn ploeggenoot bij Mercedes George Russell klokte de tweede tijd. De Brit, vorige week winnaar van de Grote Prijs van Brazilië, was 0,220 seconde minder snel.

Charles Leclerc reed in zijn Ferrari de derde tijd. De Monegask gaf 0,255 seconde toe. De Mexicaan Sergio Pérez zette in zijn Red Bull de vierde tijd neer, op 0,334 seconde van Russell.

Liam Lawson maakte een verdienstelijk debuut voor Red Bull in de Formule 1. De jonge Nieuw-Zeelander verving wereldkampioen Max Verstappen in de eerste training en dat deed hij met verve door de vijfde tijd te rijden. Hij was ruim een halve seconde langzamer dan Russell.

Het was opmerkelijk dat liefst acht Formule 1-teams een vervanger hadden aangewezen voor de vaste wedstrijdrijder. Er was extra aandacht voor de Amerikaan Logan Sargeant, die volgend jaar een wedstrijdzitje krijgt bij Williams. Hij moest in de vrije training kilometers maken om punten te verdienen voor de superlicentie die hij nodig heeft om te mogen racen in de Formule 1. Ondanks een spin halverwege de sessie kwam Sargeant tot een acceptabel aantal van 23 rondjes, goed voor 1 extra punt.

ZET IN & WIN!