Hazard en Van Aanholt tegen Feyenoord direct inzetbaar voor PSV

TOTO nieuws

EINDHOVEN – Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt zijn zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord direct inzetbaar voor PSV. Beide nieuwkomers kunnen niet het gehele duel meedoen, liet trainer Ruud van Nistelrooij vrijdag weten.

“Ze zijn trainingsfit, maar ze moeten wel worden ‘opgebouwd’ in trainingsminuten. We willen ze niet vanaf het begin over de kop jagen”, aldus Van Nistelrooij. “We gaan goed kijken hoe we het gaan invullen. Dat ze aan de wedstrijd beginnen en dan worden gewisseld, sluit ik niet uit. Ze zijn in ieder geval fit genoeg om een goede bijdrage te leveren.”

De 29-jarige Hazard, een aanvallende middenvelder uit België, kwam op de laatste dag van de transfermarkt op huurbasis over van Borussia Dortmund. Linksback Van Aanholt, die 32 jaar is, werd op huurbasis overgenomen van Galatasaray.

Uitgebreide gesprekken

Van Nistelrooij sprak beide nieuwkomers al uitgebreid. “Je praat met ze over wat ik van ze verwacht, binnen de speelwijze die we hanteren. Ook wil ik weten hoe ze hun rol zien en wat voor karakters het precies zijn”, gaf Van Nistelrooij aan. “Dat was positief. Het zijn goede versterkingen, ook qua leeftijd en ervaring. Twee types waarmee je uit de voeten kan.”

Hazard is op meerdere posities inzetbaar. Hij kan als aanvallende middenvelder spelen, maar ook als linksbuiten of als rechtsbuiten, maakte de trainer van PSV duidelijk.

Schorsing Mauro Júnior, terugkeer Boscagli

Tegen Feyenoord mist PSV de geschorste linksback Mauro Júnior, waarmee het niet ondenkbaar is dat Van Aanholt op die positie direct als basisspeler begint. Van Nistelrooij zou ook voor Phillipp Mwene kunnen kiezen.

Verdediger Olivier Boscagli is na lang blessureleed op de weg terug. De Fransman, die dit seizoen nog niet speelde, maakt volgende week in een oefenwedstrijd van Jong PSV zijn rentree.

Blessure Fofana

De derde afwezige in de PSV-selectie komende zondag is de geblesseerde aanvaller Fodé Fofana.

ZET IN & WIN!